DAY 2 – Tue 3 May (Subject to Change)

UNESCO Chair in Technologies for Development: From Innovation to Social Impact
2-4 May 2016 | EPFL, Lausanne, Switzerland

>> Download the Preliminary Program

>> AM – Morning | PM – Afternoon

 

AM – Morning

Time
Preliminary Program / Details / Key Persons
 
Location 
08:00-09:00
 
Walk-in Registration
Welcome Coffee
 
 
09:00-10:00
Return of Sessions & Workshops DAY 1
Panel Feedback
Discussion moderated by Temina Madon, UC Berkeley
 
30 min
30 min
 
10:00-10:20
Keynote Address
María Fernanda Espinosa, Permanent Representative of Ecuador to the United Nations in Geneva, Switzerland
 
20 min
 
10:20-10:30
Ashok Gadgil, University of California Berkeley, United States
 
10 min
 
 
10:30-11:00
Coffee Break
30 min
 
11:15-12:45
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SE02-HUM
HumTech
UAVs: Opportunities and Challenges for International Aid and Global Development >> [pdf]
Andrew Schroeder, Humanitarian UAV Network
90 min
 
SE07-MED_a
MedTech
Medical Technology and Innovation for Sustainable Impact in Health >> [pdf]
Klaus Schönenberger, EPFL, Switzerland
90 min
 
EV04-ENE
Energy
OER-Based Capacity Building in the Field of Climate Change and Energy >> [pdf]
Franziska Wolf, Hamburg University of Applied Sciences, Germany
90 min
 
EV05-ICT
ICT4D
ICTs in TVSD: Promises and Challenges for Inclusive Development Reaching the Poorest Populations >> [pdf]
Rao Bhavani, Amrita University, India
Joost Monks, NORRAG, Switzerland
90 min
 
SE08-DRR
DRR
Early Warning Systems: Design and Implementation >> [pdf]
Holger Frey and Christian Huggel, University of Zurich, Switzerland
90 min
 
SE16-HAB
Habitat
Global Engineering and Sustainable Development >> [pdf]
90 min
 
xxxxx
Cross-Cutting
Journal of Development Engineering: Closing the Publication Gap [tbc]
Ashok Gadgil and Temina Madon, UC Berkeley
Elsevier, Netherlands
90 min
 
12:45-13:45
Buffet Lunch
 
60 min
 

PM – Afternoon

Time
Preliminary Program / Details / Key Persons
 
Location
14:00-15:00
Return of Sessions and Workshops DAY 2 AM
Panel Feedback
Discussion moderated by Jennifer Brant, Innovation Insights
 
30 min
30 min
 
15:00-15:30
Coffee Break
30 min
 
15:30-17:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SE03-HUM
HumTech
Travelling Models of Innovation and Open Spaces: Beneficiary Engagement and Cross-Case Comparisons >> [pdf]
Michelle Reddy, Stanford University, United States
Lana Awad, Refugee Open Ware, Spain
90 min
 
 
SE07-MED_b
MedTech
Medical Technology and Innovation for Sustainable Impact in Health >> [pdf]
Solomzi Makohliso, EPFL, Switzerland
90 min
 
SE12-ENE
Energy
Catalyzing Innovation and Development through Targeted Capacity Building in Renewable Energies >> [pdf]
Federico Rossei and Louis Vervoort, Institut Nationale de Recherche, Canada
90 min
 
EV06-ICT
ICT4D
ICTs for Professional Education in Developing Countries >> [pdf]
Stefano Riboni, Yverdon Insurance Consortium and EPFL, Switzerland
90 min
 
SE09-DRR
DRR
Open Geodata and Imagery for Humanitarian Mapping >> [pdf]
Cristiano Giovando, Humanitarian OpenStreetMap Team, United States
90 min
 
EV08-HAB
Habitat
Using Minecraft for Community Participation in Urban Design Projects >> [pdf]
Pontus Westerberg, UN-Habitat, Kenya
90 min
 
SE17-CCI
Cross-Cutting
Measuring Development Outcomes: A New Path in Development Engineering >> [pdf]
Temina Madon, University of California Berkeley, United States
90 min
 
EV10-CCI
Cross-Cutting
Unleashing Scientific Entrepreneurship: How to Turn Risks into Opportunities >> [pdf]
Manuel Fankhauser, Joint Event hosted by Innovation Forum Lausanne, in collaboration with the Global Challenges Foundation and Innovation Insights
90 min
 
17:30-19:00
Event jointly hosted by UC Berkeley and Elsevier
90 min