DAY 1 – Mon 2 May (Subject to Change)

UNESCO Chair in Technologies for Development: From Innovation to Social Impact
2-4 May 2016 | EPFL, Lausanne, Switzerland

>> Download the Preliminary Program

 

 

Time
Preliminary Program / Details / Key Persons
 
Location
09:00-10:30
 
Registration opens
Welcome Coffee
 
 
11:00-12:30
Welcome Address
Patrick Aebischer, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne
Flavia Schlegel, United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)
 
 10 min
 30 min
 
Keynote Address
Yves Daccord, International Committee of the Red Cross (ICRC)
 
 30 min
12:30-13:30
Buffet Lunch
 60 min
 
 
13:45-15:00
Poster Presentations
 75 min
 
15:00-15:30
Coffee Break
 30 min
 
15:30-17:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SE01-HUM
HumTech
From Face-to-Face to Messaging Apps: Communicating with Communities in Complex Emergencies >> [pdf]
Jacobo Quintanilla, ICRC, Switzerland
 90 min
 
SE05-MED
MedTech
Bright Spots: Innovations for Quality, Reliability or Safety of Medical Technologies >> [pdf]
Kate Michi Ettinger, Mural Institute, United States
 90 min
 
SE10-ENE
Energy
Public Sector Involvement in Sustainable Energy Access in the Global South >> [pdf]
Bipasha Baruah, Western University, Canada
Mini Govindan, TERI, India
 90 min
 
SE14-ICT
ICT4D
IoT4D: Potential and Open Issues in IoT for Development >> [pdf]
Marco Zennaro, Abdus Salam International Centre for Theoretical Physics, Italy
 90 min
 
SE20-CCI
Cross-Cutting
Paths Towards Impact: How to Evaluate Technology for Development Interventions >> [pdf]
Marina Cracco, EPFL, Switzerland
 90 min
 
EV09-CCI
Cross- Cutting
Attention Innovative Start-ups! Practical Advice to Grow your Business Globally >> [pdf]
Jennifer Brant, Joint Event hosted by Innovation Insights, Global Innovation Forum, Innovation Forum, Switzerland
 90 min
 
17:30-19:00
Welcome Aperitif
Event hosted with the International Committee of the Red Cross
 90 min
 

Special Event

Serving Base of the Pyramid (BoP) Markets and Customers: From Pilot to Scale Up
Joint Event hosted by Swiss Water Partnership and Swiss Bluetec Bridge >> [pdf]
 
09:30-10:30
EV12-CCI
Cross Cutting
Decoding the DNA of BoP Markets
 
 60 min
 
14:00-15:00
Presentation of Case Studies
 
 60 min
 
15:30-17:00
Workshop 1
 
 90 min
 
 
15:30-17:00
Workshop 2
 
 90 min